Opening fitnesstoestellen Wilgenpark

Gepubliceerd op  vrijdag 12 jul 2024 om 09:00
In het Wilgenpark werden er fitnesstoestellen geplaatst op het graspleintje. De fitnesstoestellen maken deel uit van een nieuwe ontmoetingsplek in Sint-Jozef. Zo geven we jongeren in Sint-Jozef een plaats om samen te komen en plezier te maken.

Bij het ontwerpen van deze ontmoetingsplek houden we rekening met verschillende aspecten: sport en beweging, ontmoeting en groenbeleving. In de eerste fase werden ondertussen zes fitnesstoestellen geplaatst op het grasveld. In het voorjaar van 2025 volgt de tweede fase, waarin we een vrijstaande ontmoetingsplaats creƫren voor iedereen in de buurt. Het wordt een plek opgebouwd uit natuurelementen en het omliggende groen.

De nieuwe ontmoetingsplek wordt gerealiseerd op vraag van de buurt. Met het project Zorgzame Buurten in Sint-Jozef, dat sinds 2022 actief is, organiseren we niet alleen tal van activiteiten, maar luisteren we ook naar de noden van de bewoners. Een ontmoetingsplaats voor jongeren bleek een dringende behoefte te zijn. Daarom ging een werkgroep van jongeren uit Sint-Jozef aan de slag met Hit The City en Buurtmakers (Arteveldehogeschool) om deze plek te realiseren.

Het verdere traject van de ontmoetingsplaats zal participatief verlopen waarbij we streven naar een gedeeld eigenaarschap. Enkele jongeren hebben al aangegeven dat ze samen met de straatambassadeurs een oogje in het zeil willen houden. In afwachting van het totaalproject kunnen sportieve jongeren en buurtbewoners al veel plezier beleven aan de fitnesstoestellen.

Naar top