Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / wonen&leven / welzijn / Lokaal Sociaal Beleid

Lokaal Sociaal BeleidHet Lokaal Sociaal Beleid is een project van de Vlaamse overheid uit 2004 waarmee het de samenwerking en de afstemming tussen stadsbestuur en OCMW, alsook de samenwerking met organisaties, diensten en vrijwilligers actief in de stad, wil versterken en de toegankelijkheid van het aanbod voor de burger verhogen. Dit alles moet leiden tot een betere, toegankelijke en klantvriendelijke sociale hulpverlening waarin de burger vlot de weg vindt.

Het eerste Lokaal Sociaal Beleidsplan kwam er in 2005 voor de periode 2006-2007. In 2007 werd het huidig plan opgemaakt voor de periode 2008-2013.
Dit plan bestaat uit een grondige omgevingsanalyse, de missie en kerntaken, de doelstellingen en een actieplan.

Klik hier voor het Lokaal Sociaal Beleidsplan 2008-2013.
In de OCMW- en gemeenteraad van oktober 2011 werd het actieplan 2012-2013 goedgekeurd. Klik hier voor dit actieplan.

De thema’s waarrond gewerkt wordt binnen het Lokaal Sociaal Beleidsplan zijn: arbeid, sociale zekerheid, huisvesting, gezondheid en gezond leefmilieu, culturele en maatschappelijke ontplooiing, onderwijs en sociale en juridische bijstand.

 

De Stuurgroep Lokaal Sociaal Beleid Eeklo besliste om een projectoproep te lanceren waarbij verenigingen en organisaties projecten kunnen indienen die focussen op de thema’s wonen en/of werken. De projecten moeten bijdragen aan het verhogen van de toegankelijkheid tot één van deze twee sociale grondrechten.

Stad en OCMW stellen in totaal € 50.000 beschikbaar voor het financieren van dergelijke projecten.

De aanvraag moet ingediend worden vóór 15 november bij Lokaal Sociaal Beleid, Zuidmoerstraat 136/6 of per mail via lokaalsociaalbeleid@dezuidkaai.be.

 

Klik hier voor het subsidiereglement.

Klik hier voor het aanvraagformulier.

 

Meer info:

Koen Geirnaert, coördinator Lokaal Sociaal Beleid

Zuidmoerstraat 136/6

tel. 09 | 218 17 03

e-mail: lokaalsociaalbeleid@dezuidkaai.be


Een andere realisatie binnen het Lokaal Sociaal Beleid is de oprichting van het Sociaal Huis in Eeklo. In het Sociaal Huis kan je terecht met al je vragen van sociale aard.

 Zoeken