Direct naar hoofdmenu / zoekveld

dikke truiendag

banner2012 kort 1 dikketruiendag

Dikke-truiendag: 13 februari 2015

Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen het verhoogde broeikaseffect en de daaraan gekoppelde verandering van het klimaat.

 

 

 


 

De dikke-truiendag ging in 2012 in Eeklo niet ongemerkt voorbij.

 

De stadsdiensten deden mee.

Ze organiseerden een wedstrijd "mooiste, dikste of grappigste trui". Vier winnaars ontvingen een ontbijtbon voor 2 personen bij Chemique in de D.Goethalsstraat 56.

 

 

petraDSC07905bib2Els

 

De BKO Kinderpoort

Daar hielden ze i.s.m. de kinderen, ouders en grootouders  een breimarathon. Op 16 februari zelf werden de gebreide sjaals gebruikt om de bomen aan te kleden en zo de grijze winter wat kleurrijker te maken.

bko Kinderpoort 

 

Het PM-PTI

Daar duffelden ze de handjes in de centrale hal, die ze gebruikten op de gedichtendag, in met handschoenen, mutsen, truien en sjaals.

's Morgens werden de leerlingen verrast/verwelkomd met de geur van ver gebrand hout en een op de kachel verwarmde chocomelk.

Terwijl de chocomelk werd opgewarmd en verdeeld, hadden leerkrachten en leerlingen een informele babbel met de bedoeling het nut van de 'dikketruiendag' duidelijk te maken.

 

PTI7 

 

Het PSBLO

Daar werd een recordpoging 'langste, warmste rij' georganiseerd. Betty Green verwende de bomen met warme sjaals.

langste rij

 

De Middenschool van het College O.L.Vr. Ten Doorn

In elk klaslokaal werd een tip uitgehangen over hoe je energie kan besparen. Die tips stonden op Wollo het schaap zodat ze zeker opvielen.

Over de middag ging er een workshop breien door waar de geïnteresseerde leerlingen een sjaal of muts leerden breien of men leerde haken. 

Er ging ook een 'Voetbal je warm'-sessie door waar groepjes leerlingen het tegen elkaar opnamen samen met een 'Dans je warm'-sessie waar leerlingen van het eerste jaar een dans aanleerden aan de andere leerlingen. Algauw stond de volledige speelplaats mee te dansen !

Wie het liever rustig hield kon ook een film bekijken over de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan.

 

dans buiten 1 265 

 

Basisschool St. Antonius

Zij deden een move tegen pesten als actie op de dikketruiendag.

 

St. Antonius 1 

 

O.L.Vr. Ten Doorn 3B(handel-talen) en 3G(kantoor)

Zij reageerden op een oproep in het kader van Dikketruiendag om het regenboogthema na te streven en kregen een kleine verrassing voor hun deelname. Tijdens de recreatie van 10 uur kregen alle leerlingen warme tomatensoep en werd ook het liedje van Paul De Leeuw "Vlieg naar de regenboog" gespeeld. Op een ludieke manier werd nog eens de aandacht op de klimaatomstandigheden gevestigd en werd gediscussieerd over de ecologische voetafdruk van de leerlingen.

regenboogrij 

 

Winnaars werden :

Middenschool College O.-L.-V.-ten Doorn, 3B en 3G van College O.-L.-V.-ten Doorn en basisschool St. Antonius. Zij ontvingen van de milieudienst van stad Eeklo alle drie elk een boekenbon t.w.v. 35 euro om hun schoolbibliotheek met een boek of DVD te verrijken.

milieudienst

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 20

e-mail: milieudienst@eeklo.be 

milieuambtenaar: Ben Caussyn

 

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur 

 

 

Grote kaart


Zoeken