Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / januari 2018 / Uitbreiding PMD-zak nog niet voor morgen!

Uitbreiding PMD-zak nog niet voor morgen!

Enkel de blauwe PMD-zak wordt opgehaald.

Via de media vernam u wellicht dat Fost Plus de ambitie heeft om vanaf 2019 de inzameling van PMD uit te breiden met andere verpakkingsplastics. Voor alle duidelijkheid: tot nader order verandert er niets aan de inzameling van PMD en dito sorteerregels.

 

De uitbreiding van de PMD-zak met andere plastic verpakkingen is zeker niet voor morgen. Fost Plus wil dit gefaseerd laten verlopen, zodat tegen 2021 in héél België een uniform inzamelsysteem voor verpakkingsplastics uitgewerkt is.

Hoewel er door, noch de Vlaamse Minister van omgeving, natuur en landbouw, noch door de Interregionale Verpakkingscommissie nog niets is beslist, kijken we in de IVM-regio alvast uit naar deze nieuwe inzameling, temeer het een veralgemening wordt van het proefproject dat al een 2-tal jaren in Aalter loopt. En met succes!

 

De invoering van zo'n nieuwe inzamelmethode in heel de regio (en bij uitbreiding naar Vlaanderen) gaat evenwel niet van vandaag op morgen. Daarom voorziet Fost Plus in een gefaseerde invoering vanaf 2019.

 

Meer informatie op de website van IVM

 

blauwe pmd 


Zoeken