Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / augustus 2018 / Parkeer voor zorg

Parkeer voor zorg

De stad neemt ondersteunende maatregelen nemen zodat zorgverstrekkers sneller en makkelijker hun patiënten zouden kunnen bedienen. Aan de hand van dit project kan de zorgverstrekker zo dicht mogelijk bij de zorgbehoevende een parkeerplaats innemen.

 

Daarbij doet de stad beroep op de medewerking van de bewoners die hun plaats voor de oprit of garage op het openbaar domein  ter beschikking stellen aan de zorgverstrekker die beschikt over een Parkeer voor Zorg-kaart. Deze ‘parkeerplaats’ is tussen 6 en 23 uur ter beschikking voor maximum 30 minuten.

 

De bewoner stelt zich kandidaat door een aanvraagformulier in te vullen, dit kan online of aan de balie van het stadskantoor. De dienst mobiliteit en werken kijkt de aanvraag na, en bij positief advies krijgt de aanbieder een sticker die goed zichtbaar wordt aangebracht aan de oprit of garagepoort.

 

De zorgverstrekker dient een online of schriftelijk aanvraagformulier in te vullen. Om als zorgverstrekker erkend te zijn moet je een Riziv-nummer hebben of beschikken over een inschrijvingsbewijs van verzorgende. Bij positief advies krijgt de zorgverstrekker een Parkeer voor Zorg-kaart die duidelijk zichtbaar in de auto moet aangebracht worden. Deze kaart wordt voorgelegd in combinatie met de blauwe schijf om het uur van aankomst aan te duiden. Er dient steeds een gsm-nummer vermeld te worden op de Parkeer voor Zorg-kaart zodat de zorgverstrekker steeds bereikbaar is, dan kan de autoplaats vrij gemaakt worden in geval van overmacht.

 

De aanvraagformulieren en het reglement zijn terug te vinden op www.eeklo.be/parkeervoorzorg.

 

parkeervoorzorg 


Zoeken