Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / oktober 2017 / YOUCA Action Day in Eeklo

YOUCA Action Day in Eeklo

De stad Eeklo doet uiteraard ook mee met de Youca Action Day. Zo zijn er 5 jongeren die zich de hele dag ingezet hebben als medewerkers bij EekloNet, het zwembad, de stedelijke bibliotheek, de sportdienst en bij de communicatiedienst van het stad.

YOUCA, Youth for Change and Action is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Op 19 oktober 2017 organiseren ze de YOUCA Action Day.

Meer dan 17.000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel gaan een dag aan de slag voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten voor jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in België. Vorige jaar zamelden de werkende jongeren maar liefst € 548.342.

Dit jaar zetten de leerlingen zich in voor het jongerenproject van Trias in El Salvador. Trias verenigt jongeren, ondersteunt jongeren en hun visies, en werkt mee aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst. Met de steun van YOUCA zal Trias meer jongeren opleiden tot leiders en ondernemers, die ervoor zorgen dat er een alternatief is voor migratie en bendes.

Ook zal een deel van de opbrengst naar 7 organisaties gaan in België zoals Ratatouille, Shoot for dreams of Together We Stand.

 

Voor meer informatie over de werking van Youca, kan u gerust hun website bezoeken www.youca.be

 

IMG 5093

 

Viktor Van Hulle uit Sint-Janscollege

Medewerker Zwembad


1.     Waarom heb je gekozen voor deze job?
Mijn eerste keuze was om bij de brandweermannen te gaan werken, maar dat was niet mogelijk. Ik heb dan voor meerdere jobs gesolliciteerd, en werd geaccepteerd bij het zwembad. Ik ging er vroeger veel naartoe, en vond het wel interessant om te zien hoe een werkdag daar eruit ziet.

2.     Ben je tevreden met je keuze, of had je liefst een andere job gekozen ?
Ik ben tevreden met mijn keuze, maar ik had toch liever bij de brandweermannen gewerkt.

3.     Welke advies zou je geven aan de volgende jongeren die ook zullen meedoen aan de Youca action Day?
Begin zeker op voorrand met zoeken naar een werk ! Alle jobs zijn snel volzet, waardoor je misschien iets moet nemen dat je niet graag doet.

 

 

 

IMG 5099

 

Jasper Demaertelaere uit Sint-Bavohumaniora

Medewerker Sportdienst


1.     Waarom heb je gekozen voor deze job?
Ik heb op de jobbank van Youca een vacature gezien voor bij de sporthal te komen werken. Ik vond het direct een gepaste keuze, aangezien ik zeer sportief ben en zeker vertrouwd ben met de sporthal. Ik volg hier namelijk gymnastiek.

2.     Zou je een carrière willen maken in de sportwereld?
Ik zou mezelf niet zien in een carrière in de sportwereld, het is meer een hobby voor mij.

3.     Wat vind je van de Youca Action Day?
Ik vind dat meedoen aan de Youca Action Day, een zeer mooie initiatief is van jongeren en scholen. Wij krijgen de kans een job te beoefenen, wat veel helpt voor later, en toch helpen we andere jongeren die het minder goed hebben dan ons.

 

 

 

IMG 5113

Sara Verwilst uit Instituut Sint-Lutgardis

Medewerker Stedelijke Bibliotheek


1.     Waarom heb je voor deze job gekozen?
Ik kom heel vaak naar de bibliotheek in mijn vrije tijd, aangezien ik graag boeken lees. Een job bij de bibliotheek was dus een perfecte job voor mij.

2.     Was het makkelijk voor een job te vinden ? Hoe ben je aan de slag gegaan ?
Ik ben aan de slag gegaan op de website van Youca, in hun jobbank. Ik heb voor meerdere jobs gesolliciteerd, en kreeg al snel een antwoord dat ik mocht gaan werken in de bibliotheek.

3.     Aangezien je van boeken houd, welke boek moeten we zeker lezen?
Een favoriete boek heb ik niet echt, aangezien ik er heel veel lees. Ik kan wel mijn favoriete genre aanraden, namelijk science-fiction.julia

1.     Waarom heb je voor deze job gekozen ?
Ik ben al altijd gepassioneerd geweest in de communicatie. Ik studeer communicatie en media, en van mijn school moesten we een job vinden die past in onze richting. Na een lange zoektocht, ben ik uiteindelijk dankzij mijn leerkracht frans terecht gekomen bij de communicatiedienst van Eeklo.

2.     Vind je dat we als jongeren genoeg doen voor het goede doel?
Ik denk dat we als jongeren veel meer zouden kunnen doen. Met school doen we natuurlijk een bijdrage voor het goede doel, zoals vandaag, maar dat is omdat we een beetje verplicht zijn. In onze vrije tijd, zou er veel meer kunnen gedaan worden. Ikzelf doneer regelmatig mijn oude kleren, wat ik een goeie bijdrage vind voor het goede doel.

3.     Nu dat de dag bijna voorbij is, wat vond je van deze ervaring ?
Ik vind het een zeer leerrijke ervaring. Wij krijgen de kans om eens te proeven van het echte werkleven. Nu in mijn situatie, de richting waarin ik in de toekomst verder zou willen groeien. Iedereen was zeer vriendelijk en ik had ook een groot gevoel van vertrouw. Ik heb al mijn talenten in de praktijk kunnen zetten, waarvoor ik dankbaar ben.IMG 5118

Thibo Demaret uit GO! Atheneum en leefschool De Tandem

Medewerker EekloNet


1.     Waarom heb je gekozen voor deze job?
Ik vind dat de mensen die bij Eeklo Net werken een belangrijke bijdrage doen voor het stad Eeklo. Ik wou zelf eens zien hoe deze job eruitzag omdat ik er heel veel respect voor heb.


2.     Heb je zelf gekozen voor mee te doen, of was het een verplichting van school?
Mijn school heeft bepaalde klassen gekozen om eraan mee te doen. Mijn klas werd eruit gekozen. Ik heb natuurlijk wel zelf mijn job gekozen.

3.     Zou je het nog eens doen als je de kans zou krijgen ?
Ik zou het zeker nog eens doen. Ook zou ik nog eens gekozen hebben om bij EekloNet te gaan werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zoeken