Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / maart 2017 / Wijkcentrum De Kring en stad Eeklo zetten zich samen in voor de jeugd

Wijkcentrum De Kring en stad Eeklo zetten zich samen in voor de jeugd

Ondertekening van het convenant

Wijkcentrum De Kring en stad Eeklo hebben een convenant (2017-2019) afgesloten met betrekking tot twee thema’s:

Brugfigurenwerking

Onderwijs is een belangrijke hefboom om kinderen meer kansen te bieden. Een kind heeft optimale kansen als het zich kan ontwikkelen in een context waar - school, gezin en buurt - partners zijn in het creëren van een brede en uitdagende leer- en leefomgeving. Wanneer ze alle drie sterk met elkaar betrokken zijn, zijn de ontwikkelingskansen van de kinderen optimaal.

Meer info over de brugfigurenwerking

Jongerenwerking

De jongerenwerking is enerzijds een aanbodsgerichte werking voor kwetsbare tieners in de leeftijd 11-19 jaar. De werking bereikt kwetsbare tieners die moeilijk aansluiting vinden in het reguliere aanbod.

Ook kan je de jongerenwerking beschouwen als een laboratorium voor vernieuwend jeugdwelzijnsbeleid in Eeklo. Uit de schoot van de jongerenwerking ontstonden reeds diverse nieuwe initiatieven, oa het Jeugdwelzijnsoverleg, Street Action, een internationale uitwisseling, … Vooral het belang van het Jeugdwelzijnsoverleg kan nauwelijks overschat worden. In de schoot van het Jeugdwelzijnsoverleg ontstonden diverse werkgroepen die op hun beurt leidden tot nieuwe activiteiten en realisaties.

Meer info over de jongerenwerking 

 

 

convenant De Kring 

 


Zoeken