Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / Blue-Bike

Blue-Bike

Met de komst van het Fietspunt is het ook mogelijk in het station van Eeklo een Blue-bike te ontlenen. Dit gaat om deelfietsen die gebruikt worden door personen die in Eeklo wonen/werken en de afstand van het station naar het werk of naar huis met de fiets afleggen. Je neemt een abonnement van € 10 per jaar en je kan op elk moment een fiets huren.

bluebike

In het station van Eeklo kan je een Blue-bike ontlenen. Dit zijn deelfietsen die gebruikt worden door personen die in Eeklo wonen/werken en de afstand van het station naar het werk of naar huis met de fiets afleggen. Je neemt een abonnement van € 10 per jaar en je kan op elk moment een fiets huren.

Eens je abonnee bent, kan je in het fietspunt een blue-bike huren of je neemt er eentje via de 24/24 sleutelautomaat. Alle kosten die voortvloeien uit oneigenlijk gebruik van de fietsen (ontlening langer dan 24 uur, diefstal,  schade...) blijven voor rekening van de gebruiker en zijn dus niet voor de stad Eeklo.

 

 

 


Hoe vraag je een fiets via de sleutelautomaat?

Met Blue-bike geraak je na je fietsreis gemakkelijk van station tot eindbestemming en terug. Hou je kaart voor de sleutelautomaat en de Blue-bike zal de jouwe zijn tot je weer terugkeert naar het station.

  • € 10 per jaar (abonnement)
  • 24/24 aan 42 stations
  • tot 2 Blue-bikes per keer per kaart

 

Stad Eeklo & Vlaanderen betalen uw fietsrit (regeling vanaf 1 januari 2017)

De stad Eeklo sloot een derdebetalersregeling af met Blue-mobility voor het gebruik van het Blue-bikedeelfietssysteem. De tussenkomst van de stad maakt het ook voor bedrijven en werknemers financieel interessanter om over te stappen naar de fiets als transportmiddel.

De stad komt zo voor € 1 tussen in de Blue- bikeritten in Eeklo en in andere steden/gemeenten. De Vlaamse overheid komt ook voor € 1 extra tussen in de ritprijs voor de klant.

Daardoor wordt een rit (die eigenlijk € 3 kost) voor jou € 1.

 

www.blue-bike.be 

 

blue-bike 

 


 

fietspunt

Het fietspunt in Eeklo wordt uitgebaat door Groep  Intro vzw in het kader van de lokale diensteneconomie.

 

Waarvoor kan je bij het fietspunt terecht?

  • fietsherstel volgens het thuiskomprincipe (je raakt op een veilige en reglementaire wijze met je fiets thuis. Voor een meer ingewikkelde herstelling of een grondig onderhoud van je fiets kan je in het fietspunt niet terecht);
  • fietsverhuur (Blue-bike en recreatieve fietsen - dit zijn geen Blue-bikes);
  •  toeristisch (fiets-)infopunt.

 

Wat doet het fietspunt nog meer?

  • onderhoud van de autoparkeerplaatsen en groen in de onmiddellijke omgeving van het station.
  • toezicht op de fietsstallingen aan het station;
  • ordehandhaving op & onderhoud van de fiets- stallingen;
  • beheren weesfietsen (achtergebleven fietsen);

 

fietspunt eeklo

 

www.fietsenwerk.be


Zoeken