Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Toneelgroep NUNC (première)

Als ‘fin de saison’ huist het Gentse theatergezelschap Toneelgroep NUNC vijf dagen in het cultuurcentrum. Op vrijdag sluiten ze de week af met de première van hun nieuwste creatie.
NUNC zoekt zijn verhalen vaak in de plooien van de geschiedenis om er een hedendaags verhaal uit te puren. Voor deze voorstelling richt NUNC zijn pijlen op de Franse Revolutie. Een tijd die verdacht veel lijkt op de onze door revoluties, volkshelden, dromen en verandering.
Maar wie zit er achter die volkshelden? Wie heeft het gelijk aan zijn kant? Wie zegt de waarheid en ligt die in het midden? Wie gelooft die mensen nog?
In een voorstelling over waar en onwaar, nemen recht en vrede het tegen elkaar om iedereen en vooral zichzelf te overtuigen van hun waarheid. Het publiek wordt meegenomen door één van de personages en krijgt op een unieke plek in het cultuurcentrum een intieme monoloog. Daarna volgt de ontknoping met alle personages samen in de theaterzaal.

CUTTING EDGE (over ‘Het Geslacht Borgia’) Hier komen de fenomenale tekst, de zeer goed uitgewerkte intriges tussen de personages en de wervelde regie helemaal tot een hoogtepunt. (…) dit Borgia-project is een mijlpaal in het Vlaamse theater.

van: Leen Roels, Leen De Veirman, Benjamin Van Tourhout, Matthias Van den Brul, Lynn Van Den Broeck, e.a.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrij 19/05/17 om 20:30
Prijs
€ 16.0 ( Basistarief: € 16 )
 
 
Contact
Reserveren
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken