Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Blue and Broke Live in De Koperen Leeuw (Eeklo)

Blue and Broke stelt op 19 mei 2017 zijn nieuwe CD en LP "Kiss Me Twice" live voor in de Koperen Leeuw in Eeklo.

Tickets in voorverkoop: 8 euro
Tickets aan de kassa: 10 euro

Blue and Broke is:

Melissa Anthuenis: vocals
Pedro De Bruyckere: guitars & vocals
Danny Verstraete: piano & hammond & backing vocals
Augustijn ‘Willemsson’ Vermandere: bass & backing vocals
Niels Delvaux: drums & percussion

Over Kiss Me Twice:

Deze plaat is wat men in het Engels a labour of love noemt. Kiss Me Twice is er gekomen omdat een groep mensen mooie muziek wilden maken. Wars van trends, wars van hypes, maar gewoon een tijdloze, pretentieloze plaat met liedjes die iets kunnen betekenen voor de luisteraar.

Blue and Broke bestaat al lang. Maar ondanks vele optredens en prijzen in wat we maar de eerste periode zullen noemen, kwam er nooit een echte plaat. Er was ooit wel een aanbod voor een platencontract toen de groep er zich niet klaar voor voelde. Een vriendelijk ‘nee, dank u’ was het resultaat. Vandaag – jaren later en vele muzikale vrienden rijker – is er wel deze eerste, echte plaat met songs van veel vroeger en heel recent die gekozen werden omdat ze samen een A-kant en B-kant konden vormen. Een A-kant die filmisch doet wegdromen, ver weg van ironie maar dicht bij kleine verhalen. Een B-kant die directer van toon is en waar de teksten wel humor kunnen verdragen. Net als de muzikanten rijper met zowel een grijns als melancholie.

De vele muzikale vrienden die Melissa, Pedro & Danny op deze reis vergezellen zorgen voor een enorme muzikale rijkdom. Zo is er de steeds meedenkende ritmesectie van Augustijn Willemsson Vermandere als bassist en drummer en percussionist Niels Delvaux (zie oa Isle of Men, H.T. Roberts, en vele anderen). Joris Hermy – filmcomponist pur sang – zorgde voor sfeervolle strijkersarrangementen die door Nils De Caster (zie oa The Broken Circle Bluegrass Band, Lieven Tavernier, Bruno Deneckere en de bekende vele anderen) ingespeeld werden. Marc De Maeseneer, zorgde voor de blazersarrangementen, samen ingespeeld met Yves Fernandez en Frederik Heirman (dit trio kan je kennen van oa Lady Lynn, Admiral Freebee,…). Verder zou de plaat niet zo fantastisch klinken zonder de bijdragen van Amalia Vermandere, Romy Costa, Luc Verstraete, Peter Ryckeboer en Didier Derck.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrij 19/05/17 van 20:30 tot 22:30
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken