Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Bezoek klooster Ten Doorn

De kloostergemeenschap Maria-ten-Doorn te Eeklo opent exclusief haar deuren. Tot 31 juli 2017 kan je het klooster bezoeken en leer je via een rondleiding en tentoonstelling meer over de zorg voor en door de Zusters van Liefde. Maak een afspraak voor een gratis bezoek met kloosterverantwoordelijke Cindy Humblé.

‘Zorg voor de Zusters van Liefde’

Als bezoeker krijg je een unieke kijk op hoe de zorg voor de (gepensioneerde) zusters wordt georganiseerd. Zoals alle kloosters in Europa worden ook de Zusters van Liefde JM geconfronteerd met het verouderen van hun leden. Al in 1979 werd in de tuin van Maria-ten-Doorn een nieuw klooster gebouwd met specifieke accommodatie voor de opvang van oudere zusters. Momenteel verblijven hier 12 zusters die dag en nacht op verzorging kunnen rekenen.

‘Zorg door de Zusters van Liefde’

Daarnaast staan we ook stil bij de zorg- en onderwijsinitiatieven die de zusters zelf in Eeklo hebben opgebouwd. 185 jaar geleden openden de Zusters van Liefde in Eeklo een lagere school en pensionaat. In de loop der jaren kwamen er talrijke afdelingen en studierichtingen bij. Zo groeide het instituut uit tot het huidige College-ten-Doorn met meer dan 3000 leerlingen. De tentoonstelling zoemt onder andere in op de voedselvoorziening, opvang van vluchtelingen en verzorgen van soldaten en gewonden tijdens de beide wereldoorlogen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Van 23 april 2017 tot 31 juli 2017
 
 
Contact
tel: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken