Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Eeklo leeft! / evenementen / openmonumentendag

Open Monumentendag

 

Thema Het verborgen oorlogsverleden van Eeklo

zondag 9 september 2018

Centrale punt: de kerk van Balgerhoeke, Eeklo

 

Op zondag 9 september is het voor de 30ste keer Open Monumentendag in Eeklo. Dit jaar staat die volledig in het teken van WOI. De kerk van Balgerhoeke dient als centrale punt.

 

Op verschillende locaties worden er verschillende kazematten (bunkers uit WOI) van de Hollandstellung opengesteld. Sommige algemeen gekend door het publiek, sommige exclusief opengesteld voor deze Open Monumentendag. De kazematten die te bezichtigen zijn bevinden zich op:

  • Balgerhoeke 32
  • Pastoor Bontestraat 64
  • Sint-Jansdreef 21
  •  Leopoldlaan tussen nr. 72 en 78.

 

Deze bunkers kunnen op eigen initiatief bezocht worden maar er wordt ook een (Nostal)bus ingelegd die de verschillende bunkers aan doet. Deze bus vertrekt om 10.30, 12.00, 13.30, 15u00 en 16.30 uur.

 

In de kerk zelf vindt er een tentoonstelling plaats over oorlogsaffiches en artefacten die herinneren aan deze verschrikkelijke oorlog. Ook wordt de schuilkelder op het kerkplein van Balgerhoeke exclusief opengesteld.

 

Op de verschillende locaties kan men proeven van het feestbier ter gelegenheid van 30 jaar Open Monumentendag. Ook is er een zoekwedstrijd voor de kleinste bezoekers.

 

Partners: Werkgroep Erfgoed, Landschap en Stadsvernieuwing, Stad Eeklo, Monumentenwacht Oost-Vlaanderen


MEER INFO

organisatie werkgroep Monumentenzorg i.s.m. cultuurdienst

cultuur@eeklo.be - tel. 09 218 27 28

 

A3 Zoeken