Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Eekloverdag

zondag 8 juli 2018

 

EEKLOVERDAG

FEEST VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP OP ZONDAG 8 JULI 2018

eekloverdag2018

 

WIELERTOUR

start om 8.30 uur

Start van  twee ritten voor wielertoeristen op het Herbakkersplein. De organisatie ligt in handen van vzw Wielercomité Eeklo.

 


 

FIETSZOEKTOCHT
start om 12.30 tot 18.00 uur

Deze fietszoektocht van ongeveer 22 km brengt je langs de mooiste plekjes van Eeklo en omstreken. Dit jaar trekken we richting Balgerhoeke en Adegem.
Deelnemers aan de fietszoektocht kunnen verschillende fijne prijzen winnen waaronder de hoofdprijs: een VIP-duoticket voor het Herbakkersfestival ter waarde van €200.

 

Je kan niet meer op voorhand inschrijven voor de fietszoektocht. Wens je toch nog deel te nemen, kan je je op de dag zelf (van 12.30 uur tot 14.30 uur) nog aanmelden op het Herbakkersplein

 


 

REUZEFAMILIEBARBECUE

start om 18 uur

De barbecue van Eekloverdag wordt dit jaar terug verzorgd door Traiteur Philip en Els. Ze voorzien een groot assortiment aan vlees, groenten, pastasalade’s en sauzen.
Op het menu: ribbetjes, scampibrochette, gemarineerd spek, lamskroontje, gemarineerde kipfilet en BBQ-worst.
Als vegetarische optie is er een veggieburger en een Haloumni-brochette voorzien.

 

De inschrijvingen voor de barbecue zijn afgesloten.

 


MEER INFO

tel. 09 218 27 31

cultuur@eeklo.be

 

eekloverdag sfeerbeeld 480

(foto 2013)


 

DE BOMBOAREN

start om 18.30 uur

De avond wordt opgewarmd door Zomergemse band de Bomboaren die ambiance brengen met Nederlandstalige rockcovers.


 

BERLAEN nodigt uit: Senne Guns, Hannelore Bedert, Jan De Wilde en Johan Verminne

Start om 19.30 uur

De afwezigen bij het concert van BERLAEN op Eekloverdag vorig jaar hadden ongelijk. Daarom komt de Zultse dialectzanger dit jaar terug om het Herbakkersplein nog eens in vuur en vlam te zetten met radiohits als ‘Oe ver’est nog?’ en ‘Ge zij were zat’. In primeur met een schare muzikale helden die hij ontmoette in zijn vijftienjarige bestaan als freelancebassist. Samen brengen ze een show die je maar één keer kan meemaken.

Senne Guns duikt net als BERLAEN regelmatig op in de Radio 1-playlist en zal naast zijn status als gastzanger ook de band op toetsen versterken. Hannelore Bedert is ook zo’n veel gedraaide Nederlandstalige artieste. Wie haar al live aan het werk zag, weet dat ze de mannenclub die avond met een muzikale vrouwelijke uppercut zal counteren. De enige echte Jan De Wilde komt de band omtoveren in zijn persoonlijke fanfare van honger en dorst om zijn klassiekers op Eeklo af te vuren.En alsof dat nog niet genoeg was!

komt Johan Verminnen – als Brusselse reus die lang geleden zijn stad achterliet om in het Meetjesland te resideren – het beste uit zijn indrukwekkende songboek zingen. Een gepaste afsluiter voor Eekloverdag 2018, niet? Neem uw agenda en schrijf op! ‘En brengt ui zuster mee …’

 

cultuurdienst

Molenstraat 36 - STIP

9900 Eeklo 

 

tel. 09 218 27 31 

gsm 0472/ 68 78. 98

e-mail: frederik.rogiers@eeklo.be

 

cultuurbeleidscoördinator: Frederik Rogiers

 

 

Grote kaart


Zoeken