Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Eekloverdag

zondag 9 juli 2017

 

EEKLOVERDAG

FEEST VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP OP ZONDAG 9 JULI 2017


eekloverdag A0

8.30 uur  – WIELERTOUR

Start van  twee ritten voor wielertoeristen op het Herbakkersplein (35 km en 65 km). De organisatie ligt in handen van Wielercomité Eeklo, WTC Centrum Sportief  en WTC Flandriens. Meer info via cultuur@eeklo.be

 

12.30 -18.00 uur – FIETSZOEKTOCHT

In de namiddag is er een gezellige fietszoektocht voor iedereen, jong en oud. Je vertrekt vanop het Herbakkersplein richting de mooiste plekjes van Eeklo en omstreken. Dit jaar wordt  de zuid- en oostkant van Eeklo verkend. Tijdens de fietszoektocht van ongeveer 22 km komen verschillende vragen en leuke doe-opdrachten aan bod waarmee je kans maakt op toffe Eeklose prijzen.


Inschrijven voor de fietszoektocht kan hier op voorhand (je kan ook de dag zelf aansluiten)

 

 

12.00 & 18.00 uur – EEToverDAG – 2 x Reuze BarBeQue a volonté

Wie vóór of na de fietszoektocht op krachten wil komen kan aansluiten bij de ReuzeBarBeQue aangeboden door cultuurcafé de Bakkerei.

  • Uitgebreid groentebuffet:salade, gepelde tomaatjes, komkommer, geraspte wortelkes, gesneden witloof, verse knolselder, boontjes alsook pastasalade, koude patatjes, warme krielaardappeltjes, stokbrood & verse sausen(7tal).
  • Vlees a volonté: ribbetjes, bbq-worst, sateetjes, gemarineerde kipfilet, lamskroontjes, varkenshaasjes…
  • Vegetarisch alternatief op bestelling.

 

€ 15 per persoon
€ 10 onder de 13 jaar
Reserveren via www.bakkerei.be/#/reserveren


18.00 uur Tante Carla

De avond wordt opgewarmd door de band Tante Carla. Zij brengen een rits rockende en swingende oorwurmen uit de jaren zes-, zeven-, tach- en negentig in het Nederlands.


19.30 uur – BERLAEN

De Zulste singer-songwritersensatie Berlaen sluit Eekloverdag af. BERLAEN is het soloproject van Wouter Berlaen. Als bassist voorziet hij al 15 jaar God & Klein Pierke van lage tonen: van Leki tot De Laatste Show Band en van K3 tot Eddy Wally, deze muzikant staat geseind als werkpaard in de studio én op het podium.
Sinds 2011 doet hij als kortweg BERLAEN een stap naar voor als singersongwriter. Met “Ge zij were zat” laat hij meteen horen hoe hij gebekt is in zijn onvervalst dialect uit Zulte – het Oost-Vlaamse dorpje waar BERLAEN opgroeide. Rechtuit & ongeschaafd maar altijd meezingbaar!

 


MEER INFO

tel. 09 218 27 31

cultuur@eeklo.be

 

eekloverdag afb

 

 

eekloverdag sfeerbeeld 480

(foto 2013) 

 

 

 

 

 

Zoeken